Word energiecoach en help je buren besparen

Duurzaam Holtenbroek zoekt enthousiaste en creatieve buren die energiecoach willen worden. Wij bieden een opleiding aan voor energiecoach waar je kosteloos aan mee kunt doen.

Zo bouwen we samen kennis op in de wijk over besparen en kunnen we onze buren én onszelf helpen om onze huizen comfortabeler en duurzamer te maken. Doe je ook mee?

In deze video zie je onze energiecoach Klaas op coachbezoek. Lijkt je dat ook leuk?

Opleiding tot energiecoach

In maart start een opleiding tot energiecoach. In drie dagdelen leer je alles over energiebesparen, subsidieregelingen, gesprekstechnieken, onze digitale tool het Hoomdossier en nog veel meer. Je kunt daarna je eigen huis én die van je buren helpen comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Zeker als je in een wat oudere woning in Holtenbroek woont, is het vaak best lastig om keuzes te maken als het gaat om energie besparen. Wat werkt wél in mijn huis en wat niet? Waar zitten de meest simpele besparingen en waar moet ik de komende jaren in investeren?

Hulp van iemand uit je eigen straat of buurt

Door de veranderende energieprijzen gaat onze energierekening en verbruik de komende jaren flink veranderen. Hoe kunnen we zorgen dat we niet alleen de energierekening onder controle houden, maar ook onze huizen comfortabeler maken?

Of je nu bezig bent om je huis zo duurzaam mogelijk te maken of je wilt zoveel mogelijk besparen op je energierekening; het is fijn om laagdrempelig toegang te hebben tot professioneel advies. En wat is vertrouwder en laagdrempeliger dan iemand uit je eigen straat of buurt?

Warm Thuis Zwolle

Naast het helpen van je buren met een koopwoning word je ook ingezet bij het project Warm Thuis Zwolle. Buren die te maken hebben met energiearmoede kunnen aanspraak maken op een regeling van de gemeente. Deze huishoudens worden bezocht door een energiecoach. Wat hebben ze nodig om warm de winter door te komen? Een mooie en dankbare rol waar je als energiecoach echt een verschil kunt maken.

Praktische kennis én toegang tot online community

Voor de training tot energiecoach werkt Duurzaam Holtenbroek samen met Energie Samen: het samenwerkingsverband van alle energie coöperaties in Nederland. Na de training beschik je niet alleen over voldoende basiskennis om energiecoachgesprekken te kunnen voeren, je krijgt ook toegang tot het community platform van Energie Samen: Hoom. Als lid van de online community blijf je de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woningen én het begeleiden van bewoners.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken enthousiaste Zwollenaren die graag hun buren willen helpen. Je hoeft geen techneut te zijn, maar interesse in de techniek is wel een pre. Daarnaast maak je makkelijk contact en kan je moeilijke technische zaken op een begrijpelijke manier uitleggen. Tijdens het stookseizoen (oktober tot mei) ben je meerdere keren per week beschikbaar.

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt een opleiding van Hoom van 3 dagdelen waarin je wordt opgeleid tot vrijwillig energiecoach. Na de opleiding volgt een inwerktraject in de wijk en bij het project Warm Thuis Zwolle. Nadat je je certificaat hebt gehaald houdt het leren niet op. Er is een nascholingsprogramma en zeker twee keer per jaar een borrel.

Heb je er al zin in?

De training wordt betaald door de gemeente Zwolle via een landelijke subsidie. Heb je er zin in? Wil je meer informatie? Mail dan naar energiecoach@blauwvingerenergie.nl