Hulp bij subsidies voor je huis

Denk je erover om je huis te isoleren of een warmtepomp aan te schaffen? Of doe je mee met een gezamenlijke inkoop van energiebesparende maatregelen voor je huis? Daarvoor is vaak subsidie beschikbaar! Kun je wel wat hulp gebruiken bij subsidies? Lees dan snel verder.

4 x hulp bij subsidies

Met energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie of isolerend HR++ glas maak je je huis comfortabeler en gaat je energierekening omlaag. Die investering is het dus zeker waard. Er zijn twee belangrijke subsidies die je hiervoor in het oog moet houden:

 • de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) van het Rijk
 • de Subsidieregeling Woningisolatie van de gemeente. Dit is een eenmalig vast bedrag per woning bovenop de ISDE-subsidie.

  – €1000 voor maatregelen die door Individuele huishoudens worden ingekocht, ook doe-het-zelf.

  -€1300 voor maatregelen die via een gezamenlijke inkoop gaan.

  Je komt in aanmerking als je voldoet aan twee voorwaarden:

  – De WOZ-waarde van je woning is minder dan €374.000

  – Je woning is slecht geïsoleerd. Je woning heeft energielabel D, E, F, of G.
  Lees meer over deze subsidie 

1. Welke subsidies zijn er voor welke maatregel? Bekijk het overzicht

Subsidies zoals ISDE en de Subsidieregeling Woningisolatie kunnen je helpen om het financiële plaatje rond te krijgen. Maar welke subsidies zijn er voor welke maatregel? Hier vind je een handig overzicht van de subsidies van 9 energiebesparende maatregelen.

 

2. Hoe vraag je subsidie aan? Bekijk het webinar

Een subsidie aanvragen doe je niet elke dag. Daar kun je misschien best wat hulp bij gebruiken. Want wat is de ISDE eigenlijk en wanneer kom je ervoor in aanmerking? Om welke bedragen gaat het? Wat moet je allemaal klaar hebben liggen, hoe ziet de website eruit, en hoelang duurt het voordat de subsidie binnen is?

Voor antwoord op deze vragen, kijk je naar onderstaande webinar ‘Op subsidie Expeditie’. Alex Dol en Irene Eisink navigeren je door de zee van regeltjes en mogelijkheden en helpen je om het punt te bereiken waarop alles naadloos geregeld is.

Op subsidie-expeditie! - Hoe vraag ik de ISDE-subsidie aan?

 

3. Ga je aan de slag? Pak de checklist erbij 

Een ISDE-subsidie aanvragen is wel even een klusje. Ben je er klaar voor? Er is nog één belangrijke stap: verzamel alle gegevens die je nodig hebt bij het indienen. Welke dat zijn, zie je op de handige checklist. Zo gaat het zeker lukken!

 

4. Vragen? Gratis persoonlijk advies van energiecoach 

Onze energiecoaches geven advies op maat over verduurzamen en subsidies. Ze krijgen regelmatig bijscholing en zijn daardoor precies op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in subsidie-land. Weten op welke subsidie jij recht hebt? Vraag een gratis gesprek aan!

Energiecoach aanvragen